NFT GT90

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
185,00 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

900x900x225mm 70L vesitilalla.

Sisältää:ylä ja ala-astian,kannen, kuitukangasrullan, pumpun ja tarvittavat osat.NFT


Rajoittamaton hapensaanti - ilman ajastusta

NFT antaa juurille käytännössä rajattomasti happea. Sato on usein jopa kolminkertainen ruukkukasveihin verrattuna.

Kasvi istutetaan kivivillakuutioon, josta juuret kasvavat juuritilaan ja saavat parhaan pääsyn happeen.

Lannoiteliuosta syötetään juurille tauotta, joten ajastinta ei tarvita.

Koska käytössä ei ole turvetta tai muuta perinteistä kasvualustaa, kauden lopussa ei ole juuri mitään pois heitettävää.


NFT:tä kutsutaan usein "aidoksi vesikasvatukseksi", koska siinä ei käytetä perinteisiä kasvualustoja, ja juuret hyötyvät vapaasta pääsystä happeen.

Lannoiteliuosta syötetään tauotta reservistä välipohjan päällä tai putkessa oleville juurille, mistä se valuu takaisin vesisäiliöön uutta kierrosta varten.

Ei jätettä - kasvatusalustaksi tarvitaan vain kivivillakuutio, jossa kasvi on idätetty. Tämän ansiosta kasvilla on pienempi riski saada kasvitauteja ja kauden lopuksi on vähemmän pois heitettävää.

Kolminkertaiset sadot - Jatkuva veden ja lannoitteiden syöttö suoraan juurille yhdessä rajattoman hapensaannin kanssa tekee kasveista terveempiä ja nopeampikasvuisia, ja ne tuottavat jopa kolminkertaisesti satoa perinteisiin kasvatustapoihin verrattuna.

Terveemmät kasvit - kasvit eivät koskaan kärsi alilannoituksesta tai ylikastelusta, eikä juuriin keräänny suoloja.

Ota kaikki irti pienestä tilasta - NFT:t ovat vain 20 cm korkeita, ja vaihtoehdoista löytyy sopiva joka tilanteeseen!NFT tulee sanoista "Nutrient Film Technique" ("lannoitekalvotekniikka"). Nimi tulee siitä, että hyvin ohut (kalvomainen) virta vettä ja lannoitetta syötetään tauotta kasvin paljaan juuriston läpi.

NFT-järjestelmän suurin etu muihin vesiviljelyjärjestelmiin verrattuna on se, että juuret saavat jatkuvasti sopivasti vettä, happea ja lannoitetta. Kaikissa muissa järjestelmissä nämä ovat epätasapainossa, jolloin yhden resurssin optimointi saa toisen tai molempien muiden määrän vääräksi.

NFT:n menestyksen salaisuus on se, että pienen kasvualustan takia paksu kerros juuria kehittyy nopeasti, jolloin juurimassan yläosa on paljaana ilmassa (näin kasvi saa kaiken tarvitsemansa hapen) ja alempana olevat juuret saavat jatkuvasti vettä ja lannoitetta.

Näin kasvi saa parhaan sekoituksen vettä, happea ja lannoitetta koko ajan. Tuloksena on suurempi ja laadukas sato ja pidempi satokausi.

Hyvin suunnitellussa NFT:ssä pitää olla sopivan kokoinen juuritila, oikea virtaus ja sopivan pituinan juurikanava. Näitä NFT-järjestelmiä paranneltiin vuosia, minkä ansiosta ne ovat nyt Euroopan suosituimpia.Kultainen sääntö - Varmista, että juuret ovat kehittyneet ennen NFT-järjestelmään siirtoa. Idätysalustan reunoilla pitäisi olla runsaasti valkoisia juuria.

o Peukalosääntö: kullekin kasville pitää olla n. 30*30 cm tilaa. Tila voi olla suurempi tai pienempi riippuen kasvista.

o Pumppu on päällä tauotta. Ajastinta ja aikataulutusta ei tarvita.

•o Poista muovi kivivillakuution ympäriltä tai jätä pois ruukku, jos käytät turvetta tai kookoskuitua. Näin juuret saavat enemmän happea.

•o NFT:ssä juuret kasvavat paljaina. Pienimpiä kasveja lukuunottamatta tukeminen esim. jojoilla tai verkoilla on tarpeen.

•o Leikkaa kuitukankaasta niin pitkä matto, että se roikkuu juuritilasta jonkin verran vesisäiliön puolelle. Veden lorina vaimenee!

Kuten muissakin vesiviljelyjärjestelmissä, vesisäiliön sisältö tulee vaihtaa n. 2-3 viikon välein, jotta tärkeiden ravinteiden suhteet pysyvät täydellisessä tasapainossa. Vaihtaminen on helppoa - käännä pumpun virtaus toiseen letkuun, jonka pää on säiliön ulkopuolella.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuottelle ei ole vielä annettu arvosteluita.

    Artikkeleita ei löytynyt.