Smart Pot

Smart Pot

Patentoitu Smart Pot on pehmeäkylkinen ja ilmava kangasastia, joka on tarpeeksi tukeva säilyttääkseen muotonsa ja tukeakseen suuriakin puita.

Astian ainutlaatuinen ilmavuus ohjaa juurien kasvua ja vahvistaa juuristoa. Erittäin haaroittunut ja tiheä juuristo on edellytys hyvinvoivalle kasville - joka tuottaa enemmän kukkia ja hedelmiä sekä sietää hyvin hyönteisiä ja tauteja.

Kun juuret kasvavat astiassa, ne ennen pitkää ulottuvat astian reunoille. Kovapintaisissa astioissa reunoille ulottuvat juuret alkavat kasvaa reunaa myöten etsiessään ravinteikasta ympäristöä. Tällaisissa juuristoissa on vain muutama vahva juuri, jotka kiertävät ympyrää eivätkä haaraudu usein. Ne kiertyvät usein itsensä ympärille ja saattavat kasvattaa paksun pääjuuren, joka kasvaa ulos astian pohjareiästä. Tämän tyyppinen juuristo voi heikentää kasvin kasvuvauhtia ja joissakin tapauksissa vaarantaa sen selviytymisen uudelleenistutuksesta.

Smart Potin kankainen pussi estää juurien kasvamisen astian kylkiä myöten, jolloin juuristo haarautuu tehokkaammin pieniksi sivujuuriksi. Smart Potissa kehittyvät juuristot ovat suurempia sekä massaltaan että tilavuudeltaan kovapintaisissa astioissa kasvaneihin verrattuna ja juuristossa on enemmän haaroja.

Smart Potin tuottamat haaroittuneet juuristot ovat muita tehokkaampia, ja ne maksimoivat kasvin veden ja ravinteiden saannin rajallisessa kasvatusalustassa.

Tuotteita ei löytynyt.